2011. május 1., vasárnap

TIBET FILMKLUB

Tibet Filmklub  2011. május 4-én tartja soron következő bemutatójátA vetítéseken, melyek a Magyar Földrajzi Társaság támogatásával kéthetente, szerda este 7 órai kezdettel, a PTE TTK (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.) Prinz termében (C/IV) kerülnek megrendezésre, szeretettel várunk minden érdeklődőt!


A műsoron lévő film Múlandóság (Impermanence) címmel Őszentsége a XIV. dalai Láma életútját kíséri végig. Tibet vallási vezetője elmondja benne gondolatait az ember szerepéről az egyre inkább globalizálódó világban, a születés és halál közötti lét értelméről, valamint Tibet és Kína kapcsolatáról. Az indiai rendező vezette stáb olyan helyeken is filmezhetett, ahová előttük nem engedtek be még filmeseket. A film, melyet először a velencei filmfesztiválon vetítettek, számos olyan helyen vált ismertté, ahol a béke, az erőszakmentesség, a vallások közötti párbeszéd volt a központi téma. Magyarra szinkronizált.

A filmvetítést beszélgetés követi. A vetítés, illetve a beszélgetés ideje alatt könyvek és tibeti ajándéktárgyak is vásárolhatók. Kérésünk mindenkihez, hogy támogassátok a rendezvénysorozat egyik eredeti célját, az adománygyűjtést az Arunachal Pradeshben élő tibetiek számára. A filmvetítéseken lehetőségetek szerint vásároljatok meg 2-300 Ft értékben egy-egy képeslapot, matricát - de természetesen a 108 shop egyéb kínálatából (tibeti dísztárgyak, zászlók, kulcstartók, tolltartók, cd-k, könyvek, rizsképek, festmények...) is válogathattok. Adományaitokat előre is köszönjük!
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Figyelem! A kezdési időpont 7 óra!



Őszentsége, a XIV. Dalai Láma (fotó: GHTL)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése