2010. november 6., szombat

Tibet filmklub

2010. november 10-én Tibet filmklubot indítunk! A vetítéseken, melyek a Magyar Földrajzi Társaság támogatásával kéthetente, szerda este 6 órai kezdettel, a PTE TTK (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.) Prinz termében (C/IV) kerülnek megrendezésre, szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Az első alkalommal, november 10-én, a PTE TTK fenntartható fejlődéssel, környezetvédelemmel foglalkozó csoportjával közösen vetítjük le a Learning from Ladakh című filmet, mely elkalauzol az India északi határán, a Himalája déli oldalán fekvő tartományba, melynek részben tibeti etnikumhoz tartozó, buddhista lakossága nemrégiben még egy ősi harmóniát, értékrendet követve élt békés elszigeteltségben. A modern kor, a globalizáció azonban ide is betette a lábát, felborítva az egyensúlyt természet és társadalom között.
A filmet a Norbulingka Tibet Központ rövid bemutatásával, valamint néhány, beszélgetésre, vitára inspiráló gondolattal vezetjük be. A filmvetítést beszélgetés követi.
Következő alkalmunk előreláthatólag november 17-e lesz, a tervezett film pedig a tibetiek 2008-as felkelését és békemenetét feldolgozó The Sun Behind The Clouds (Nap a felhők mögött).
http://thesunbehindtheclouds.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése