2011. január 30., vasárnap

TIBETI NYELVKURZUS - második találkozó!

Sziasztok! Tashi delek!

2011 február 26-án folytatódik Pécsett a TIBETI NYELVKURZUS!
Tanárunk, Lama Karma Dorje reggel 9.30.-kor kezdi az oktatást Pécsett, a Páfrány u. 29/b., 3/12-ben (kapucsengő: Gátai), mely 3X90 percben, kb.15.30.-ig tart. (Karma Dorje 20 éve él hazánkban, jelenleg Budapesten az ELTE oktatója; bővebbet róla itt találtok: http://www.department.innerasia.hu/munkatarsak/karmadorje.html.)
Az első találkozón történt egyeztetések alapján, a jövőben havi egy(-két) alkalommal (előreláthatólag mindig szombatonként, megegyezés szerint) utazik Pécsre, a köztes időszakban pedig a feladott anyag gyakorlása, illetve web-konzultáció segíti az anyag alapos elsajátítását. A tanfolyam díja (mely tartalmazza a tanár úr útiköltségét) a kurzuson résztvevők számától függően kb. 4-5000.-/fő/alkalom.
Az órák nagyon jó hangulatban telnek, teázgatással, és kulturális "kérdezz-felelek"-kel fűszerezve! A nyelv tanulása maga is nagyon érdekes élmény.Ha eddig nem tudtatok róla vagy bizonytalanok voltatok, a  kurzushoz még mindig csatlakozhattok az alábbi elérhetőségeken:
e-mail: norbulingkatibet@gmail.com
telefon: +36-20-9771661.


2011. január 19., szerda

TIBETI KORTÁRS MŰVÉSZET

Ha szereted az egyedit... ha vonz a buddhista művészet világa... ha kedveled a modern stílust... ha mindezt így együtt most jutányos, ámde méltó, "fair trade" áron szeretnéd megkapni...

... akkor kukkants ide: http://picasaweb.google.com/110431040918810044802/TenzinFestmenyei?feat=directlink

Ebben a webes galériában Tenzin Dakpa fiatal tibeti kortárs festőművész akvarelljeit láthatod. Ha vásárolni szeretnél belőlük, illetve képekkel kapcsolatos további információkért írj a norbulingkatibet@gmail.com címre vagy hívd a 20/9771661 számot. (A képeket, keret és paszpartu nélkül, postai költség felszámolásával, előzetes egyeztetést követően természetesen csomagként is el tudjuk juttatni a megrendelőnek.)



2011. január 18., kedd

Shambhala - könyvek

A Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központja az alábbi, saját kiadású, új könyveket ajánlja figyelmetekbe; a kötetek megvásárolhatók itt Pécsett is a filmvetítéseinken, illetve a Norbulingka Tibet Központban (norbulingkatibet@gmail.com, +36-20/9771661).

SZÍV SZUTRA
A Dalai Láma Szív Szutra tanításaA Dalai Láma Szív Szútra tanítása
Essence of the Heart Sutra
Gese Thupten Dzsimpa szerkesztésében
fordította: Vermes Paula
karton kötés
190 oldal
Sambhala Fordítóműhely/Bódhiszatva Kiadó
3000 Ft
A Szív Szútra több, mint kétezer éve része milliónyi buddhista mindennapi életének. Maga a szöveg rövid, azonban nagyon mély értelemmel bír és a buddhizmus legmélyebb lényegét sűríti össze erőteljes és gondolatébresztő tanításában a valóság függő természetéről.
A Szív Szútra Esszenciájában a Dalai Láma mesteri módon felfedi a Szív Szútra értelmét, így bármely olvasónak hasznára válhatnak e tanítások - azok a tanítások, melyek által megszabadulhatunk a szenvedéstől és igaz együttérzéssel élhetünk. A könyv a Bölcsesség Szíve előadás mellett, tartalmazza a Dalai Láma kommentárját, valamint a buddhista filozófia egyszerű áttekintését is, amely elhelyezi a szútrát történelmi és filozófiai környezetében. A tudós és fordító Thupten Dzsinpa közreműködésével együtt a Szív Szútra esszenciája annak a szövegnek, amely a világ vallási örökségének lényegi részét képezi.
,,Szeretettel és bölcsességgel dolgoztak rajta... mind a haladó gyakorlók, mind kezdők számára hasznos.''
BUDDHA HEGYEI
Buddha HegyeiJavier Moro
Buddha Hegyei - Tibet lelke
Las Montanas de Buda
fordította: Dr. Bartha Éva
karton kötés
280 oldal
Sambhala Fordítóműhely/Bódhiszattva Kiadó
3000 Ft
Tizenéves, fiatal buddhista szerzetesnők, akiknek van bátorsága szembeszállni a kínai betolakodókkal; gyermekek, akik istenek reinkarnációi; hős ifjak, legendás öregek, kínvallatók, bölcs remeték, korrupt rendőrök és nomád harcosok – megannyi megrázó és felemelő történet.
A Buddha hegyei Tibet megdöbbentő, tragikus újkori története. Átütő erejű, tényfeltáró alkotás, amelyben a szerző lebilincselő képet fest Tibet ellenállásáról, hitéről és lelkéről.
Két fiatal buddhista szerzetesnő igaz története, akik a menekülők egy csoportjához csatlakoztak, hogy gyalog átkeljenek a világ legmagasabb hegységén, a Himaláján. A Dalai Láma élettörténete, aki életét annak szenteli, hogy a remény lángja ne aludjon ki. A mű azonban mindenekfölött annak a bizonyítéka, hogy a durva erőszak nem tudja elpusztítani az emberi szellemet és hitet.

2011. január 15., szombat

Henna-festés

Tradicionális indiai, tribális és modern motívumok, fájdalom- és tűszúrás-mentes testdíszítés, kb. egy-két hetes tartósság!

PRÓBÁLD KI!!! Pótszilveszterre, farsangi bulira vagy "csak úgy"...
Bejelentkezés és további információ: Gátai Hajnalka, 20/9771661, illetve norbulingkatibet@gmail.com

TIBETI NYELVKURZUS - első találkozó!

Figyelem!
2011 január 29-én elkezdődik Pécsett a TIBETI NYELVKURZUS!
Tanárunk, Lama Karma Dorje reggel 9.30.-kor kezdi az oktatást Pécsett, a Páfrány u. 29/b., 3/12-ben (kapucsengő: Gátai), mely 3X90 percben, kb. 15.30.-ig tart. (Karma Dorje 20 éve él hazánkban, jelenleg Budapesten az ELTE oktatója; bővebbet róla itt találtok: http://www.department.innerasia.hu/munkatarsak/karmadorje.html.)
A jövőben havi egy-két alkalommal (vélhetően szombatonként, megegyezés szerint) utazna Pécsre, a köztes időszakban pedig a feladott anyag gyakorlása, illetve web-konzultáció segíti az anyag alapos elsajátítását. A tanfolyam díja (mely tartalmazza a tanár úr útiköltségét) a kurzuson résztvevők számától függően kb. 4-5000.-/fő/alkalom.
A kurzusra még mindig lehet jelentkezni az alábbi elérhetőségeken:
e-mail: norbulingkatibet@gmail.com
telefon: +36-20-9771661.




2011. január 4., kedd

HATHA JÓGA

Figyelem! 2011 január 11-étől folytatódik a hatha-jóga tanfolyam a szokásos helyszínen és időpontokban: minden kedden és csütörtökön16.30.-18.00. között Pécsett, a Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpontban! Ha az őszi órákról lemaradtál, akár most is csatlakozhatsz! Ár: 3500.-/hó. Kényelmes ruhát, polifómot, esetleg zoknit, pulóvert hozzál. Mindenkit szeretettel várok!

HATHA JÓGA

Figyelem! 2011 január 11-étől folytatódik a hatha-jóga tanfolyam a szokásos helyszínen és időpontokban: minden kedden és csütörtökön 16.30.-18.00. között Pécsett, a Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpontban! Ha az őszi órákról lemaradtál, akár most is csatlakozhatsz! Ár: 3500.-/hó. Kényelmes ruhát, polifómot, esetleg zoknit, pulóvert hozzál. Mindenkit szeretettel várok!



2011. január 1., szombat

REIKI KLUB

Reikisek figyelem!
Ha az Usui-Hayashi-Takata-Furumoto hagyomány vonalát követő, 1., 2. vagy 3. fokozaton beavatott reikis vagy és szeretnél hasonló érdeklődésű társasággal találkozni egy-egy tapasztalatcserére, közös reikizésre, mesterekkel való találkozásra, esetleg a továbblépést fontolgatod egy következő fokozatra...
... akkor mostantól havi egy alkalommal lehetőséged nyílik részt venni a Pécsett, Norbulingka Tibet Központ szervezésében induló Reiki Klub összejövetelein!
A találkozások terveink szerint havi egy alkalommal, a klub foglalkozásain részt venni szándékozókkal előzetesen egyeztetett (lehetőség szerint állandó) időpontban lesznek.
Kérek minden érdeklődőt, hogy az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezzen vissza, hogy a jelentkezők száma és igényei szerint megszervezhessük az első alkalmat.
e-mail: norbulingkatibet@gmail.com
telefon: +36-20-9771661
Mindenkit szeretettel várok!
Gátai Hajnalka (Tenzin Lhamo)
reiki mester (3. fokozat)


TIBETI NYELVKURZUS

2011 elejétől TIBETI NYELVKURZUS indul Pécsett!
Felkért tanárunk, Lama Karma Dorje 20 éve él hazánkban, jelenleg Budapesten az ELTE oktatója (bővebbet róla itt találtok: http://www.department.innerasia.hu/munkatarsak/karmadorje.html).
Megfelelő érdeklődés esetén havi egy-két alkalommal (vélhetően hétvégén) utazna Pécsre, és 6-8 órás intenzív képzést tartana. A köztes időszakban a feladott anyag gyakorlása, illetve web-konzultáció segíti az anyag alapos elsajátítását. A tanfolyam díja (mely tartalmazza a tanár úr útiköltségét, adott esetben szállásköltségét is) a kurzuson résztvevők számától függ.
A kurzusra jelentkezők, érdeklődők visszajelzéseit, kérdéseit az alábbi elérhetőségeken várom:
e-mail: norbulingkatibet@gmail.com
telefon: +36-20-9771661.
OM MANI PADME HUM